Direktlänk till inlägg 18 februari 2011

Droger är skit!

Av baraenjeppe - 18 februari 2011 19:41


Jag har ju mest här varit lite politisk, skrivit om lustiga saker, men inte varit inne på det jobbiga...så skall man skriva en blogg så tycker jag man faktiskt måste våga det.


Så...en berättelse om Jeppen för drygt 20 år sedan


Jeppen träffar en vacker och sjukt trevlig tjej på en bar....Vi tycker om varandra bortom det sexuella...Hon är ngra år äldre, vacker jobbar inom reklambranchen, har en trevlig lya på södermalm...


En kväll så är hon helt plötsligt som förbytt, hon svettas...va fan, skriker och är våldsam!...Jag som haft en skyddat uppväxt fattar inget, vad?...Jag måste gå ut säger hon...detta var en fredag...Hon kommer tillbaka på söndagen...Leende och glad..T.o.m Jag fattar ju att något är konstigt här , hon skyller på allt möjligt först.

Jag inser ju faktum ...(här borde jag ju varit tuffare)...och säger till henne att jag älskar dig, men du kan inte göra så mot mig..hon bryter ihop och berättar att hon är beroende av amfetamin...


Hmmm vad skall man göra??


Jag säger att jag stödjer dig, men du måste få hjälp av någon som kan detta!


Fick in henne henne till ett ställe som var specialister på drog/alkholberoend människor, givetvis så rymde hon efter ett par dagar där  


Hon dog 1992...25 år gammal   


Hon hade diabetes pga av amfetaminet, tänderna började bli bruna...Hon hade kraftig depressioner som varade en vecka..för att sedan vara som "vanligt"...nedsatt njurfunktion.....i slutet av hennes liv så inbillade hon sig att en "hitman" var efter henne...  


Jag kunde kanske gjort mer, men jag kände 1991 på hösten att jag inte orkade mer...vill inte undra var hon var.


När hon dog så , well...jag har dåligt samvete fortfarande trots att jag inte borde ha det...Hon dog på samma dag jag fyller år 10 Januari...jag sätter ett ljus vid hennes grav 9 Jan...och önskar att i himlen så har hon slutat med droger och gör det hon var bra på dvs sjunga!!!


Så ...nu vet ni vad jag tycker om droger!!!...och vad det kan ställa till med!!


En gammal klassiker ..." DONT USE DRUGS"...är en bra avslutning på detta inlägg





 
 
FiloZophie

FiloZophie

19 februari 2011 00:20

Mina föräldrar drev ett familjehem när jag var yngre. Jag minns speciellt en kvinna som var placerad hos oss som sa till mig "Det börjar alltid så oskyldigt med lite röka, men sedan sitter du där med en spruta i armen". Jag har aldrig frivilligt gått i närheten av droger och kommer aldrig göra det heller.
Kramen

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

baraenjeppe

21 februari 2011 10:17

Samma här...har aldrig och kommer aldrig närma mig droger.Känner ingen längtan, och har aldrig gjort det heller.

 
Fröken Hjärta

Fröken Hjärta

19 februari 2011 18:39

Det känns lite som att min inlägg i bloggen väckte minnen till liv för dig.

Det är så sorgligt, när drogerna får grepp om någon och vägrar släppa taget. Det är inte deras fel, beroendet hittar en om det vill. Det är en sjukdom som man aldrig blir fri ifrån, dom kan vara rena i flera år, men helt fri blir man nog aldrig.

Jag har själv förlorat vänner till drogerna. Jag är därför så oerhört tacksam över att min kärlek nu idag är drogfri. Jag vet att drogerna kommer fortsätta lura runt hörnet, även i tysthet. Men jag vet nu att det finns hopp. För skulle ha någon gång få återfall, då vet jag att hjälp finns nära till hands.

Anklaga inte dig själv för hennes död. Du kunde inte göra mer än vad du redan gjorde. Du var ung och jag som precis befunnit mig i det vet hur hjälplös man är. Hon anklagar inte dig, hon vakar nog snarare över dig och är tacksam för att du ändå fanns där för henne.

Kram

http://fingertoppsord.bloggplatsen.se

 
pinkozzy

pinkozzy

21 februari 2011 15:08

En sorglig historia. Synd om både dig och henne.
10 januari ? Fyller inte Roddan år då?

http://www.pinkozzy.bloggagratis.se

baraenjeppe

21 februari 2011 19:53

japp, jag och roddan! ;)

 
Ingen bild

noboytoy

22 februari 2011 18:06

Droger är så vanligt att jag ibland undrar om jag är ensam om att aldrig ha provat?

Sorglig och tragisk historia..

baraenjeppe

23 februari 2011 10:08

jag har själv aldrig provat..så vi är nog två i sådana fall faktiskt..;)

Ja det är tragiskt..precis som många som dör av alkohol..gissar att alkohol inte skulle tillåtas om det uppfanns idag

 
gubbfan

gubbfan

23 februari 2011 10:36

Synd att jag gör dig besviken över mänskligheten, men dödsdrogen, dvs alkohol, skulle säkert vara tillåten om den uppfanns i dag. Det är så mycket pengar i den.
Finns det bara tillräcklig vinst för några inom överheten så tillåts allt.
:-(

http://gubbfan.bloggplatsen.se

baraenjeppe

23 februari 2011 11:42

Men borde då inte staten kunna göra en jävla massa pengar på säg marijuana/hasch eller extacy ?...
Jag är iof rädd att du har rätt iof

 
Gubbfan

Gubbfan

23 februari 2011 13:55

Nej jag tror inte det.
Att dödsdrogen skulle tillföra samhället mer inkomster än vad den kostar oss skattebetalare att städa upp efter det är en ruskig myt.
Däremot får en massa privata intressenter goda vinster trots att största delen av priset på bolaget nog är diverse skatter.
Sedan, hur skulle det vara med fina middagen med att duka med tallrikar, mat och en spruta eller en skvätt heroin? Det känns inte riktigt som samma sak.
Alkoholen har blivit en stor del av umgänget hos medelklassen och där finns stålarna att hämta.

Det där med att en stor del av priset på bolaget är skatter vet jag egentligen inget om. Det är nog minst 25 år sedan jag besökte den affären, så jag har inte den minsta aning om priset.
Kommer bara ihåg att en 37-a renat kallades "halv elva" när jag var ung beroende på att den då kostade tio kronor och femtio öre. Det var ganska mycket pengar då. Jag tjänade 1,80 eller om det var 1,82 per timme då, så det var nog för något år sedan.
Ett annat pris jag minns från senare år var när kärringarna från Danmark invaderade Helsingborg och köpte Dao, ett rödvin, för 3,60. Det ansågs vara billigt för ett så bra vin.
Jag undrar om inte Gubbfan har kommit till åren.
:-)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av baraenjeppe - 5 juli 2012 18:50

  Såja, här är varför lilla kråkungan fick heta Wiehe om nu någon inte listat ut det ;) ...

Av baraenjeppe - 5 juli 2012 18:40

Kom hem i dag från landet, såg en liten kråkunge på vägen utanför. Bilarna vejde och var försiktiga, jag lyfte upp den i en liten skogsdunge, på eftermiddagen stog han/hon kvar i dungen...jag kollade vingarna som inte var brutna, och vad jag för...

Av baraenjeppe - 21 juni 2012 19:04

  Såja, en favvolåt som jag bara kännde att jag ville dela med mig ;) ...

Av baraenjeppe - 21 juni 2012 18:38

Finns fyra anledningar att jag inte skrivit här på länge! 1) Har just klarat och hanterat det faktum att jag är alkhoholberoende...   Har nu varit fri från skiten i fem måndader, inget är givet såklart, kanske halkar jag tillbaka igen, men jag...

Av baraenjeppe - 26 maj 2011 20:18

King.com   suck...en sida med en massa spel, förströelse....lyckades tyvärr hitta "keyword" där, ett spel där man skall skapa ord...i går började jag vid nio på kvällen...sedan helt plötsligt var klockan midnatt...   Den som slår mina 80.002 ...

Ovido - Quiz & Flashcards